April 20, 2014

Суперхеројска Антологија [обновено во ноември 2016]

Имам над 700 950 постови на Crapwerk. Архивата и категориите, иако се фино средени и организирани, некогаш ми е тешко да најдам нешто што ми треба, а пребарувањето кое е од самиот блог енџин, не функционира секој ден. Имам навика да линкам стари постови, за референца, во понови и често губам време додека стигнам до таков пост. 

Во добар дел од постовите муабетам за суперхерои во различен формат. Филмови, стрипови, анимирани филмови и серии, па и игри. Решив постовите за суперхеројски филмови да ги соберам во еден пост, за полесно да ми бидат на дофат. Па, еве ги тие за кои што сум стигнал да пишам изминативе години. Ќе се потрудам листава да ја апдејтирам редовно. 


Marvel 
Iron Man (2008) |  Iron Man 2 (2010)  | Iron Man 3 (2013)
The Avengers (2012) 
The Punisher (1989) & The Punisher (2004) 

DC Comics
Batman (1989) и Batman Returns (1992)
Batman Begins (2005) 
 The Dark Knight (2008) 

Анимирани
Son of Batman (2014)

2 comments:

Anonymous said...

Ниту еден за Spawn? :))

Бојан Николов said...

Никад не сум пишал за филмот или серијата. :(