January 10, 2008

Нов MTG дек после две години

Вчера после толку време седнав Magic: The Gathering да играм.

Мислев дека веќе никогаш нема да продолжам да играм. Последното нешто што го купив беше од Ravnica блокот. Денес си купив нов дек. Ќе играм од време на време, никако сериозно, само по некое турнирче ваму-таму. Следниот петок, на пример. :)

Закон е деков, го пробав со другар, треба да се надогради малце и таман ќе биде. Обично сум избегавал да купувам preconstructed декови, ама овој пат мерак ми беше.

Декот е од Lorwyn блокот. За десетина дена излегува и новата едиција.

5 comments:

freestyle said...

пред три години и јас си купив еден шпил и со еден другар игравме често, али ја изгубив неколку карти, он изгуби и послето се замаана цел куп... а од каде ги купи, кажи ми па јас да ја спрегнам сестрами да ми купе два шпила....
и ќе заборавев за малку :
ај те молам исклучиго Word Verification

Ивана said...

Мислам дека заборави еден МАЛЕЧОК детаљ од нашето играње вчера...дека те победив 22 према -2 :DDDDDDDD
И денеска 2 пати :DDDD
Без попуштање!

Бојан Николов said...

Ма, гони се! :) Играше со педерскиот дек, затоа.

Инаку, Фристајл, карти купувам од ГОБЛИН. Сега отворија и втора продавница.

Ивана said...

Toa беше денес.Јас со твојот педерски (стар 4 години) дек, а ти со(нов вчера купен) исто така педерски дек. Ама вчера игравме со исти, така да, немаш изговор :DDDDDDdd

XXX-->Ivan<--XXX said...

Братучед ми го имам гледано како игра АМА никад баш никад не сум присакал да ја научам...некако едноставно ме мрзи да ја играм играва :)

P.S. Ние Ивановците брзо учиме па не се нервирај кога ќе почнеш да губиш од newbie-а :)