January 11, 2008

Dragonlance цртан!?

Какво пријатно изненадување и враќање во минатото! За четири дена изглегува Dragonlance цртан. Открив сосема случајно, бидејќи, незнам зошто, прекинав одамна да следам што се случува со Dragonlance.

Дел од книгите (сега гледам дека има околу 190, тогаш помалку беа) ги читав некаде 2002/2003, така што сеќавањата ми се малку избледени. Сега го најдов и дискот со Dragonlance е-книгите, гледам сум имал и мапи од светот на Dragonlance, слики и сл.

Што е Dragonlance? Кратката дефиниција би била, спој на Dungeons & Dragons со Толкин. Ќе им се допадне и на едните и на другите, иако сум сигурен дека повеќето фанови на Толкин се фанови на D&D и обратно.

Како што кажав, за четири дена излегува цртанот правен според Dragonlance: Dragon of Autumn Twilight. Ја имам книгата уште од тогаш, ама мислам дека ја немам читано цела. Ја разгледував, познато ми е, ама не памтам детали. Песната со која почнува книгата ја памтам. Како и да е, немам намера да ја читам сега, немам ни време, така што ќе го погледам цртанот деновиве.

1 comment:

фристајл said...

ај ќе чекам торент.....