January 22, 2008

openSuSE 11.0 Alpha 1

Деновиве е актуелна Alpha 1 верзијата на openSuSE 11.0. Иако немам намера да го менувам Ubuntu 7.10, ако имам време и можност, ќе пробам некоја постабилна верзија на новиов openSuSE. Пред Ubuntu, користев openSuSE 10.2, бев задоволен, но Ubuntu 7.10 ми понуди многу повеќе.

Еве како изгледа инсталерот:


За повеќе информации околу новата верзија, клик тука, а за превземање на стабилна openSuSE верзија, тука.

1 comment:

freestyle said...

jas uste nemozam da se anteram da go prensiamm ubuntoto a go imam doma odamnicka.......
pozdrav....
koga ce a iskusis kazi mi mozda i ja ce stavam opensuse