March 28, 2008

По Civil War

Иако се трудев поспоро да читам, да ми биде уживањето подолго, не не можев. Заразен е стрипов и се чита брзо. Значи, посебните седум броја на Civil War, десетина Civil War: Frontline и еден куп броеви на Fantastic Four, The Amazing Spider-Man, New Avengers, Wolverine и слично каде што се надополнува приказната и е раскажана од аспект на хероите.

Убав серијал, супер напишан и нацртан со интересна приказна. Сега ми е криво што не го следев како што излегуваше пред година, година и пол. Се случија работи за кои не ми се веруваше дека некогаш ќе ги видам во стриповиве. Многу промени и многу приказни завземаа различен тек. Крајот беше најдобар и сосема неочекуван. Ми се чита и понатаму, барем да видам со Спајдермен што се случува после војнава, бидејќи на него многу му влијаеа настаните.

Ама, сакам прво да дочитам Ultimate Spider-Man и The Punisher Volume 5, па за натаму ќе видам. Имам уште некои интересни серијали на Marvel, како на пример Marvel Zombies, одамна го имам и никако да седнам и да го прочитам.

Значи, како што кажав, Civil War тотално владее. Би било супер ако некогаш го преточат ова во цртана мини-серија, под услов да се држат до стрипот, а не да биде некоја омекната варијанта за деца. Верувам дека еден куп фанови би сакале да видат Civil War цртан.

Доколку некој е заинтересиран за стриповиве во електронска верзија (скенирани, одличен квалитет), клик тука за торент. Собрани сите на куп, 106 броја вкупно.

5 comments:

Gordan said...

Fala za preporakata. A kako da go otvoram ova .daa? :-)

Anonymous said...

So PowerISO ke ja najdes bezproblemi na google ne sum siguren dali e besplatna ili ke treba da siminjas crackuvana verzija

Бојан Николов said...

Да, PowerISO отвара .daa фајлови. Ама, може да се најде и торент со .cbr фајлови.

XXX-->Ivan<--XXX said...

Гад блес ју за линковиве....

Nathan Christopher Summers said...

Heroes die, legends live forever, & Civil War RULES!