January 6, 2008

The Punisher: Purgatory да се запали!


Да се запали секоја копија од стрипов, под итно! Или да се избрише скенот од хард-диск... Штета, мене ми е на ДВД со еден куп добри стрипови.

The Punisher ми е еден од омилените стрип херои, аркадната игра кога бев мал ми беше омилена, а и филмот од 2004 го обожавам. ОК, не е битно...

Во мини-серијалот The Punisher: Purgatory (четири броја се вкупно), Frank Castle е мртов, откако се самоубива (?!?). Станува локален мит и бугимен, и еден ден се враќа од гробот. Не е ТОЛКУ лошо, се до моментот кога се открива неговата "моќ" - од мантилот го вади оружејто што ќе го замисли! Низ смеење прочитав уште две страници, и баталив. Не му стои натприродново...

1 comment:

Ivana said...

Некој се заборавил од тресење глупости, а? :)