September 15, 2009

Се спрема Индијана Џонс 5

Ги обожавам сите Индијана Џонс филмови, па дури и Kingdom of the Crystal Skull. Филмот беше исплукан и од критиката и од фановите, најмногу поради крајот, што верувам дека никој не очекуваше да отиде во таа насока. Но, како да заборавиле дека Индијана Џонс филмовите секогаш содржеле голема доза на фантанзија и имале такви, нереални краеви. Приказната беше одлична, реализацијата совршена како за Индијана Џонс филм, со оглед на годините на Харисон Форд и недостатокот на некои ликови од минатите филмови.

Деновиве кружи изјавата на Харисон Форд кај што спомнува дека приказната веќе завзема некаква форма и се чека на сценарио. Верувам дека Лукас и Спилберг ќе ги имаат негативните критики во предвид и дека нема да се занесат со толку екстремни експериментации, туку ќе понудат приказна која би била прифатлива за старите фанови. Јас лично би сакал да го видам Инди во потрага на Атлантида.

Е, сега. Иако би гледал било што со Харисон Форд како Индијана Џонс, па макар и да управува mecha роботи во село во Јапонија, петтово продолжение некако ме плаши. Не поради годините на Форд, туку поради Шаја ЛаБаф. Имаше неколку моменти во Kingdom of the Crystal Skull каде што можеше да се превиди црна иднина за серијалот и искрено се надевам дека нема да доживеам да видам како друг го носи шеширот на Индијана Џонс. А, најмалку му стои на ЛаБаф. Дури, ако се доволно паметни, ќе има мала улога во следново продолжение, бидејќи и неговиот лик имаше удел во создавањето на лошата слика за претходниот филм. Да сум јас Лукас или Спилберг, ќе го вратам Џон Рис-Дејвис.

За филмов, ќе мора да почекаме до 2012. Се надевам дека работите ќе одат во добар правец и дека ќе го видиме филмов.

1 comment:

Miroslav said...

Поштено, ако га напраив спрема игрицу Indiana Jones and The Fate Of Atlantis... Ќе бидне најбоље :)