September 12, 2009

Marvel: Ultimate Alliance 2 и за PS2

Сеуште има издавачи на игри кои не сакаат да го напуштат PS2 пазарот и ми е многу мило поради тоа. Activision на 15-ти септември го пушта во продажба второто продолжение на Marvel: Ultimate Alliance и за PS2. Играта можеби не е меѓу најдобрите што може да се најдат за PS2, но е единствената што дозволува играчот да си состави четворочлен тим од најдобрите херои на Marvel и да праи покољ наоколу. Брзо здосадува, но некако успеа да пројде кај мене, бар додека не ги пробав сите комбинации на херои што сакав.

Не очекувам вториов дел да биде многу поразличен, пред се затоа што знаеме кои се графичките перформанси на PS2 и до каде може да се оди. Од аспект на игривост, ова ми делува поинтересно за играње бидејќи Marvel Ultimate Alliance 2 делумно ќе биде базирана и на Civil War. Хероите се скоро истите од минатиот дел, го има Hulk, а сеуште го нема The Punisher. Ќе ја симнам кога ќе излезе, па ќе пишам рецензија.

За повеќе информации, трејлери и скриншоти, трк на официјалниот сајт.

No comments: