September 7, 2009

Rambo 5: Како да закопаш мртов серијал?

Веќе е официјално дека новиот Рамбо (Rambo V: The Savage Hunt) ќе биде СФ. Се шпекулираше дека во новото продолжение, Рамбо ќе млати мексички дилери и ќе разбива трговија за луѓе, за конечно деновиве тие гласини да бидат заменети со официјалната вест, дека Рамбо ќе се соочи со хибриден мутант, продукт на генетички експерименти. Изгледа дека Сталоне го стигнале годините (сега има 63) и веќе не знае што прави, па ќе лови експериментални суштества. Темата сама по себе можеби и не е толку лоша (иако веќе сто пати обработена), но спакувана во Рамбо филм е претерано одбивна и ми звучи како заебанција.

Минатото продолжение, колку и да сакам да одрекувам, беше лошо. На прво гледање, филмот е интересен, но со секое наредно, станува неподнослив. Паметно ќе му беше да ја заврши кариерата со The Expendables. Имам некаква верба во филмот, бар ќе го памтевме Сталоне по добро.

No comments: