September 30, 2009

Селење на Neverendless-WoW

Да, зошто мојата кариера како Blood Elf Paladin на OmegaWoW заврши откако го апдејтуваа серверот на 3.1.3 верзија и избришаа се што имав. 72 левел, без никаква опрема, без злато, без ништо...

Neverendless WoW е high xp rate сервер, баш каков што ми треба во моментов, зошто и немам баш многу време за трошење и левелирање на blizzlike сервери. Си направив Night Elf Druid (немам одамна играно Алијанса) и го кренав до 14-ти левел. Баш го начекав серверот во момент кога имаат технички проблеми, па сега почна да паѓа и на неколку минути. Утре ќе го мењаат хардверот и ќе биде во ред. Има околу 2000 онлајн играчи постојано, вендори што телепортираат до битни локации и нудат бесплатни бафови, гласање за опрема и минимален број на багови. Ме зачуди што работат некои квестови што не се сеќавам дека работеле на други приватни сервери. Плус, никогаш немам видено толку многу луѓе во Телдрасил како тука.

Ќе почекам до утре да го отстранат проблемот, да се излевелирам и асално да го видам Нортренд.

3 comments:

Architect said...

Пер , доста се замараш со глупи сервери, дојди на Deathknell

http://www.deathknell.cc/

Имаш 5 realm сервери и голем број на играчи .... Quest-овите работа, и еден куп други ствари...

YuZe said...

Ела пер, имам NE warrior lvl 73 ќе ти го дадам за играње ако ти прави ќеф

Бојан Николов said...

Абе, океј си е Neverendless. Funserver-от на DK глеам дека има 250 левели. Ептен е безвезе тоа.

YuZe, може да пуштиш јузер/пас деновиве, да видам шо како, да поиграм малце. :)