May 4, 2008

Shadowmoor импресии

Денес беше и вториот prerelease турнир на Shadowmoor кај нас, како и release на глобално ниво. Малку ми е криво што не успеав да играм на првиот, ама и денес беше доста интересно, имаше доволно народ. Сега сфаќам дека кога малку повеќе ќе навлезеш во Magic: The Gathering, најинтересниот дел од целиот циркус се prerelease турнирите, нормално, поради новите карти. :)

И покрај лошите карти што ми се паднаа, сега додека ги средував дома, најдов нешто интересно, па врз основа на тоа ќе правам нов дек. Нема нешто што би одговарало за дековите што веќе ги имам. Можеби малку претерале со хибридните карти и мешањето на боите, па згора на тоа и новите способности на картите, ама ќе видиме како ќе биде. Денес беше само почетокот...

Чекам да стигне fatpack кај нас со книгата и одма купувам, зошто приказната во Shadowmoor владее.

No comments: