April 22, 2008

Музика за минатата недела

Инспириран од нешто што го пишував пред неколку месеци, еве три албуми кои не ги извадив од плеер минатата недела. Секој различен, а скоро исто заразен како другиот. Ги ставив на rapidshare, во случај некој да сака да си ги симне, секој албум е околу 100 мегабајти, во mp3 формат. Патем, од пред некое време, во сајдбарот додадов секција "Албум на неделата", па ќе гледам почесто да биде апдејтувана.

SHPONGLE - Nothing Lasts... But Nothing Is Lost (2005)
Ова е најистрипаниот и најрелаксирачки албум што некогаш сум го слушнал. Им ги сакам и претходните два, особено Are You Shpongled?, но тука се надминуваат. За разлика од минатите албуми, тука песните се пократки, и има вкупно дваесет. Не дека ми сметаа долгите репетитивни песни како "Divine Moments of Truth" (една од моите омилени), ама вака подобро звучат. Nothing Lasts... можам да го слушам во било кое време. Најпогоден е за спиење. Ремек дело. [download]

HEIMSTATT YIPOTASH - Perpetual Beta (2007)
Сосема спротивно од chillout мелодиите на Shpongle, Heimstatt Yipotash буквално се изживуваат со дисторзиите и останатото што ќе им дојде при рака, а испушта звук. Германски industrial/harsh noise, моментално еден од моите омилени бендови. [download]


JUNO REACTOR - Gods & Monsters (2008)
Мислам дека не е потребно претставување. Секој што го гледал Matrix, слушал Juno Reactor, па можеби и без да знае. Новиот албум е одлично освежување, повторно експериментирање, но сеуште е истото чувство од претходните неколку албуми. Заразен албум, уште од првото слушање. Има и одличен омот. [download]

No comments: