March 10, 2008

Kultur Shock (втор пат)

Уште кога ги гледав првиот пат на Таксират, сакав пак. Конечно ги дочекав Култур Шок по втор пат во Скопје! Само што се вратив од МКЦ, испотен, исшуткан и презадоволен од тоа што го видов и слушнав. Ми звучеа подобро од првиот пат, штознам, тогаш ми беа тазе, онака. Ги слушнав првпат кратко време пред да ги гледам во живо.

Култур Шок се од оние бендови кои се повеќе за во живо отколку за во студио. Прават атмосфера која ретко кој бенд што дошол кај нас успеал да ја создаде. Најбитно од се, имаат одлична комуникација со публиката.

Култур Шок се мулти-културен феномен од Сиетл, со членови кои доаѓаат од Босна, Јапонија, Америка, Хрватска. Свират панк/хардкор/ска/whatever верзии на балкански фолк песни. Еве го нивниот МајСпејс, во случај некој да сака да чуе нешто.

На крај се сликавме, муабетевме, земавме автограми и слично. Многу искулирани луѓе и тотално спуштени на земја. Риспект!

2 comments:

chale_v said...

Една од главните причини што ги поштуем максимално е ради она што го имаш пишано во последната реченица. А бе Џино пее и во очи му гледаш дека со срце го прави тоа, е тоа кај малкумина што биле тука се забележува. Си кажа зошто го сака Скопје и се виде дека е искрен. Зумбул ја свират брале и наежен бев нек си ебе све...многу се лизгаше на она плочкине бе, среќа не паднав на шутка.

XXX-->Ivan<--XXX said...

Супер, ај гес.