March 7, 2008

Крв, оган, смрт, куршуми и Рамбо

Не знам што очекувале тие што сереа за новиов Rambo. Да ја открие тајната за вечен живот? Да бараш издржани дијалози во Рамбо, е исто како да гледаш порно поради приказната.

Рамбо е за покољ и сеење смрт кај непријателот! Рамбо е за вадење грклани со голи раце! Рамбо е за стотици испукани куршуми во човечко месо! Рамбо е за човечко месо распрскано на сите страни!


Сталоне со филмов само ми докажа дека ќе треба да помине долго време за некој да може да им се доближи на хероите од осумдесетите. Со неговите 62 години, им го го покажува средниот прст на дупло помладите колеги. Криво ми е само за Шварценегер. Имаше уште да даде...

Новиов филм си е баш како што треба. Акција и ништо друго. Бара само исклучување на мозокот на некои 90 минути. Му фалат само две работи. Richard Crenna и музиката на Jerry Goldsmith, ама од оправдани причини...

2 comments:

Rogi said...

Рамбо е закон бе! :) Само може требаше трилогијата да си остане трилогија?!

dr. Max said...

Стил вејтинг...