March 23, 2008

Војната започна

Океј, Civil War заврши уште лани, ама за мене почна од денес. Ги набавив сите броеви од серијалот, плус поединечните броеви од редовната серија на хероите кои се вклучени во војната и почнав со читање.

Civil War e специјален кросоувер каде што Марвеловите херои се соочени со барањето на америкаската влада за регистрација на супер-херои. Значи, секој херој ќе мора да се регистрира, да го открие идентитетот и да работи за американската влада или за S.H.I.E.L.D. па дури и да е платен за тоа. Тоа е отприлика тоа што треба да се знае. Останато би било спојлер.

Торентот го има по интернет, со скенови од околу (хронолошки подредени) 100 броја, заедно со тоа што го спомнав погоре. Го прочитав воведот од The Amazing Spider-Man и Fantastic Four, за настаните кои водат до војната, и почнав со читање на серијалот. Ептен е интересно, ги има сите пошироко познати супер-херои како Spiderman, Iron Man, X-Men, Hulk, Captain America, The Avengers, Fantastic Four итн.

Деновиве ќе сум зафатен со ова, па ќе постирам нешто повеќе.

2 comments:

Nathan Christopher Summers said...

Join the side of justice and law! Support the superhuman registration act NOW!
Ти завидувам што сеа допрва го читаш ова:)

Владимир Цековски said...

Oduvek bev za Cap! Ne gi slusaj ovie so ispran mozok ko Nathan odi so Cap!
p.s. Ajde procitaj pobrzo poso doaga Secret Invasion :)