January 19, 2016

Дај кажи некое филмче?

Често пати некој ќе ме праша да му препорачам филм за гледање. Прашањето никогаш не завршува со првиот одговор, па ќе се претвори во дискусија каде што морам да му го истражувам вкусот и расположението, гледаните и негледаните филмови... Види, обожавам да разговарам за филмови, но некогаш може да прескокнеме некои делови кога станува збор за препораки. Затоа, од категоријата "филм" на Crapwerk, одвоив некои лошо сортирани наслови и непрецизно ги групирав според конкретни прашања. Списокот подолу не ги опфаќа сите за кои сум муабетел на блогов, ниту пак сите што сум ги гледал во последниве неколку години, ама веројатно е доволен за да ти се најде. Суперхеројските филмови и серии се веќе одвоени на друго место.


"Па, лабаво?"

Godzilla (2014) | Ted (2012) | TRON: Legacy (2010) | Hot Tub Time Machine (2010)

"Нешто со тепачки?"

Kung Fury (2015) | The Man From U.N.C.L.E. (2015) | John Wick (2014) 

"Таков некој... саен сфикшо?"

Ex Machina (2015) |  Chappie (2015) | Predator (1987) | Alien (1978) | Aliens (1986)  
Interstellar (2014) | Star Trek Into Darkness (2013) | Gravity (2013) | Pacific Rim (2013) 
RoboCop (1987) | Oblivion (2013) | Dredd (2012) | Looper (2012)  

Некој треш СФ, можеби?

Тапа, ама може ќе ти се свиѓа: 


"Уф... друго нешто, друго.."

 The Revenant (2015) | The Hateful Eight (2015)

1 comment:

trpe said...

ај да ти кажам некое :))
The Cutting Edge 1992, Coldblooded 1995, Harrison Bergeron 1995, The Heartbreak Kid 1972, Dead & Buried 1981, Fresh 1994, Heathers 1988, Star 80 1983