September 19, 2013

Најава: Zero Charisma

Zero Charisma направил парче на овогодинешниот SXSW фестивал. Официјалниот датум е 11 октомври и едвај чекам. Ете филм за кој не ни знаев, а се вклопува во списокот на филмови до крајот на оваа година.


Zero Charisma ги следи дешавките на стереотипна група Dungeons & Dragons играчи и нивниот посветен Данџн Мастер, Скот, кој делува од кујната на баба му. Лидерската позиција ќе му биде расклатена откако на групата ќе се приклучи нов играч. Да, сите клишеа се добро запазени. Од она што го видов во трејлерот, ме потсеќа на Fanboys за Dungeons & Dragons фанови. Клик за трејлерот. Може да испадне закон.

No comments: