September 14, 2013

Street Sharks, WTF?

Мислев дека сум го видел секое срање продуцирано во 90-ти. Не баш, изгледа. Robot Chicken ми откопаа и трупнаа на маса серија што се вика Street Sharks. Очигледен рип-оф на Teenage Mutant Ninja Turtles, само со четири генетски модифицирани хуманоидни тинејџерски ајкули кои се борат со криминал на копно. Браќа се. Претходно биле луѓе. Имаат главен непријател кој упорно си го спасува газот. Место пица, јадат хот-дог. Пица мразат, зошто нели, конкурентски мутанти.


Можеби е онаков заборавен бисер на индустријата, ама на прв поглед изгледа како Нинџа Желки за сиромаси. Дури и да имаат некаков квалитет, очигледните допирни точки ги фрлаат во сенка на Желките. Од она што видов, ми личи како генерички цртан филм од тоа време. Почнувајќи од 1994, издржале три сезони, краток стрип серијал и неколку играчки. Подоцна се здружуваат со Dino Vengers (?!) во заедничка серија.

Не знам дали некогаш поминале и низ нашиве телевизии. Се сеќавам на многу работи од тоа време, ама ова ми е тотално непознато. Добар дел од епизодите може да се гледаат на ЈуТјуб.

No comments: