June 23, 2012

Почна новата сезона на Futurama

Good news, everyone! Почна новата сезона на Futurama, со две епизоди една по друга. Уште лани тоа го сфатив, неделната доза на Futurama во лето е крајно освежувачка. Веќе има доволно анимирани серии од овој тип преку цела година, така што вака е сосема океј. 


Futurama веќе се адаптираа на денешницава уште лани, без воопшто да го изгубат сјајот на првите сезони. Некаде ќе запнеа, но генерално истераа одлична сезона. Минатата сезона веќе има епизоди кои ќе заминат во историјата како класика.

За поздрав е и тоа што решиле да го прифатат мимот (доколку го изговараш "меме", размисли дали двојката по Англиски во школо ти е заслужена) со Фрај кој стана популарен во меѓувреме. Така и ја отворија сезонава. Двете епизоди беа супер, имало и подобри, но овие се таман за стандардот на Futurama. Втора е за нијанса подобра од првата, барем мене ми беше позабавна. Без многу спојлери, повеќе нека биде како тиз - Futurama во таа епизода ја нудат нивната верзија на 2012 глупоста, односно крајот на светот во 3012.

Седмата сезона ќе има 26 епизоди, со пауза од неколку месеци по првите 13.

1 comment:

Anonymous said...

Меме бе! :)))