June 1, 2012

Најава: Storm Legion, првата RIFT експанзија

По две недели шпекулации, врз основа на некои "протечени" детали од PTS (Public Test Shard), сега е официјално - RIFT добива експанзија! Прво се појавија имиња на шест нови зони, па текстури од непознати континенти, а врвот беше мистериозниот пакет кој го добија PC Gamer пред некој ден. Во меѓувреме, "по грешка" се појави и трејлер на YouTube кој беше тргнат по неколку минути и извештај за регистрација на домејн кој сега е официјалниот сајт на експанзијата, Storm Legion.


Бројот на претплатени играчи изминатиов период и не е нешто сјаен. Но, очигледно Trion не седат така спокојни додека кешот се одлива на друго место. Месецов ќе го објават 1.9 печот со новиот Conquest мод (војна меѓу три нови фракции кој ќе се протега низ цела зона) и Summerfest ивентот. Следното нешто е токму оваа експанзија, која авторот на текстов ја чекаше од првиот момент кога стапна во Телара. 

Storm Legion ќе ги ослободи последните два змеја, Crucia и Regulos.  Логично ќе беше да видевме експанзија откако сите шест змејови ќе беа мртви, меѓутоа овој потег е единствениот спас за RIFT. Storm Legion донесува нови два континенти, со кои три пати ќе се зголеми светот кој е достапен моментално. Плус 10 левели, 4 нови души, 7 данџни, 3 рејда и нов Chronicle. Нов мод за лов на ретки суштества, Димензии (player housing што толку се бараше) кои ќе послужат како дом за играчите и гилдовите и еден куп нови работи кои допрва ќе бидат најавени. Буквално сè што побараа играчите, Trion го исполнуваат со експанзијата.

Storm Legion се очекува негде на есен.

No comments: