June 10, 2012

RIFT: Видео од Storm Legion и новата мапа

На E3 пред некој ден, Trion покажаа гејмплеј видео од новата експанзија Storm Legion. Импресивен дизајн, најдобриот до сега во играта. RIFT во новата експанзија најавува уште поголеми суштества и босови, многу поголеми од тие што ги има сега. На видеото е прикажан еден од нив, Volon, кој кога играчите ќе го победат, влегуваат во друга нова зона. Како што се збори, Volon ќе беснее низ еден од новите континенти, па ќе бидат потребни поголеми групи за да го спречат. Зоната во која се одвива борбата од видеото е сосема нова.

Тука нема вегетација, само расте жбидељ.

Конечно и новата мапа (сеуште во изработка) на двата нови континенти, Dusken и Brevane. Исто така, мапата го откри и името на континентот на кој се одвива играта моментално, а играчите го викаа Телара. Всушност, Телара е планетата на која се сместени сите овие континенти и острови. Dusken и Brevane се огромни, како што беше ветено. Се надевам ќе успеат да сместат некои зони и за помалите левели, зошто патеката за левелирање во моменталните е веќе досадна.

Летово ќе има уште многу новости, па ќе ги ставам тука, без разлика дали некој го занима или не.

Дополнување: Излезе списанието Дигитален Гениј со мојот текст за RIFT.

No comments: