August 29, 2009

World of Warcraft викенд: Конечно во Northrend

Ноќеска кренав 70-ти левел на за конечно да можам да ја осетам Wrath of the Lich King на blizzlike сервер. Со цепелините од Orgrimmar и Undercity, стигнав Borean Tundra и Howling Fjord зоните на новиот континент Northrend. Двете зони се полни со квестови за напредување после 70-ти левел, изиграв неколку квестови и таму и таму и решив да продолжам во Howling Fjord, зошто регионот ми изгледа многу поубаво од Borean Tundra.

Northrend е огромно место (поголемо од Outland), речиси целосно под снег/мраз. Ќе ми треба долго време да го прошетам, не се брзам со кревање левели, повеќе ми треба злато за flying mount. Викендов ќе го потршам на WoW, па ќе ставам скриншоти од интересни локации. Еве нешто од Northrend:

No comments: