July 6, 2008

Преглед на Eventide

По неколку месеци од изгледувањето на последната Magic: The Gathering едиција, крајов на месецов излегува вториот дел од Shadowmoor блокот, Eventide. Eventide се надоврзува на приказната од Shadowmoor, и конечно треба да ја заврши приказната започната со Lorwyn. Логично, темната тематика од Shadowmoor продолжува и тука и баш ме интересира дали ќе заврши со среќен крај враќајки на она што го знаеме како Lorwyn, идиличното и весело место каде што владее вечно лето. Од тоа што до сега го прочитав од Shadowmoor книгата, не ми делува баш така, ама останува да видиме.

Е, сега. Од аспект на гејмплеј, Shadowmoor не ме воодушеви којзнае колку. Да, има навистина добри карти, само ретко што успеа да се вклопи во гоблиниве кои ги играм, а и веројатно ќе продолжам и понатаму да ги играм. Комплетно ја сменив стратегијата на декот, ама уште не успеав да видам како се понаша на турнири против јаки декови. Овојпат, поголемиот дел од играта ми зависи од една карта и многу среќа за да ја извлечам додека партијата е во рана фаза.

Од картите што досега се појавија од Eventide, нема нешто што ќе биде корисно за тоа што го играм, ама затоа па има моќни карти за оние што играат Киткини или Елфови. Пририлис турнирот ќе се игра и тука, нa 13.07 и 20.07. За повеќе информации - тука.

No comments: