July 14, 2008

You talkin' to me?

Ремек-дело на неприкосновениот Мартин Скорсезе. Филм кој треба да претставува репер за добра глума, покрај одличната режија и генијалното сценарио. Мислам дека бесцелно е да почнам да ја објаснувам приказната или да зборувам за тоа колку е моќен филмов. Едноставно, треба да се доживее и да се изведе сопствен заклучок на крај.

Ако Оскарот би бил мерило за квалитет, тогаш жалам што Џоди Фостер го нема добиено и за овој филм. Роберт Де Ниро, како и во повеќето филмови, нуди уверлива, совршена глума, која ретко кој успеал да ја покаже на барем сличен начин. Човекот е единствен. Точка.

Ако треба да вадам реплики и сцени од Taxi Driver, ќе треба да го постирам целото сценарио тука.

"Have you ever seen what a .44 Magnum will do to a woman's pussy? Now that you should see. What a .44 Magnum will do to a woman's pussy that you should see?"

8 comments:

Nathan Summers said...

Loneliness has followed me my whole life. Everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man. June 8th. My life has taken another turn again. The days can go on with regularity over and over, one day indistinguishable from the next. A long continuous chain. Then suddenly, there is a change.

Rogi said...

Сосема се сложувам со „фактитеЌ за ДеНиро. Сепак јас сум поголем фан на Ал Пачино

Затоа=заедно на филм се перфекција. ("Heat" на пример).

Поздрав

XXX-->Ivan<--XXX said...

Ќе го гледам, се надевам нема да ме заебеш...

Rogi said...

Се надевам нема :D

Anonymous said...

Иван, не си го гледал филмов? Човече па ова е класика. :)

XXX-->Ivan<--XXX said...

го земам.

П.С. Па од седумдесетите е, роден сум 1993! :O

XXX-->Ivan<--XXX said...

Незнам како исчезна пола коментар, али сакав да кажам дека не го имам гледано, ама оваа недела ќе го земам :)

Anonymous said...

И да го земеш. :)

Иначе нема врска, мене 90% од филмовиве што ми се омилени се снимени пред јас да се родам. :)