June 10, 2008

Family Guy: Blue Harvest

Мислев дека Spaceballs е најдобрата пародија на Star Wars, се додека не видов како изгледа A New Hope со ликовите од Family Guy. Питер како Хан Соло, Крис како Лук Скајвокер, Стуи како Дарт Вејдер... да не ги набројувам сите, ги има на сликата горе.

Закон пародија, мислам дека ни South Park не би можеле подобро. Неможев 50 минути да прекинам да смеам. Ова е дефинитивно врвот на Family Guy. Би било глупо да раскажувам за што се работи, или да двојам моменти. Исто е како A New Hope, само со Family Guy ликови кои се однесуваат како и во обична епизода од серијата.

Инаку, ова е првата епизода од шестата сезона на Family Guy, и пред скоро време е излезено на ДВД како "Family Guy: Blue Harvest". Blue Harvest е инаку името под кое била држена во тајност продукцијата на Return of the Jedi. Наскоро ќе има пародија и на The Empire Strikes Back, под името "Something, Something, Something Dark Side". Сигурен сум дека ќе помине добро и се надевам дека ќе идат и со пародии на новата трилогија.

Family Guy прекинав да гледам после четвртата сезона, продолжувам чим завршам со Clone Wars.