June 15, 2008

Се враќа и Џејсон

По неуспешното враќање на Мајкл Маерс и по комплетното уништување на целата франшиза со Halloween: Resurrection, сега пробуваат да вратат уште еден, одамна мртов slasher серијал.

Friday the 13th ја губи поентата после првиот филм, ама ајде еве, и следните два беа океј. Се после четвртото продолжение е ужас, за на крај да кулминира со Jason X, филм што го сметам за еден од најлошите филмови на сите времиња. Таков, кинематографски хорор нема да видиме уште долго време. Единствено нешто што може да му се доближи, се абоминациите од типот на Dracula 3000, 4000, 5000 и така натаму илјади...
Дури и Фреди Кругер се врати, за среќа на кратко, во Freddy VS Jason. Е, тоа и не беше толку срање, ама сепак далеку од тоа што претставуваат оргиналните филмови.

Џејсон се враќа пак, и тоа на (петок) 13-ти фебруари 2009. Незнам зошто едноставно не го остават на раат серијалот, барем уште некоја година, за да ни помине горчливото чувство од Jason X. Новиот филм не е директно продолжение, туку reboot на серијалот.

Клик тука за видео од сетот на новиот Friday the 13th. Ја има и маската. Да, изгледа како што сите ја знаеме. За среќа.

No comments: