August 17, 2014

Гласини за негативците во Star Wars: Episode VII што прават смисла

Денес се разбудив затекнат од нови гласини (или детали) за негативците во Star Wars: Episode VII. Уште откако продукцијата започна поинтензивно, почнаа и разни гласини кои се секогаш составен дел од нешто големо како Star Wars. Во последната тура ваков печат, многу од точките почнаа да се спојуваат, и тоа благодарение на Latino Review. Дечкиве од таму, често настапуваат со вакви "гласини" кои подоцна испаѓале дека се точни. Не можам да се сетам на конкретен пример во моментов, меѓутоа сигурен сум дека било така. Подолу следуваат спојлери, кои не мора да се точни. 

Најголемиот негативец во Star Wars (лево) и Џ.Џ. Абрамс

Раните гласини на темава, зборуваа за исчезнувањето на Лук по настаните во Jedi, потрагата по него и наоѓањето на лајтсејберот, новиот сопственик на Фалконот, и... појавувањето на Дарт Вејдер. Последново дури мислам дека и Џ.Џ. Абрамс го имаше спомнато некаде, дека бил битен дел од Star Wars и не можеле така лесно да се откажат. Како поинаку ќе го искористиш Вејдер освен во флешбек? Било што друго би немало поента, затоа што така би се поништил моќниот завршеток на оргиналната трилогија, нели? Последните муабети зборуваат баш за тоа. Според нив, Лук си има проблем со Инквизиторите, ловци на преживеаните Џедаи, испратени на должност од Вејдер лично. Инквизиторите би требало да бидат главните негативци, а нивната приказна ќе биде раскажана преку краток флешбек. Тука доаѓа Вејдер, и тука во сликата доаѓа ќерката на Кери Фишер за која се зборуваше дека ќе ја глуми младата Леа. Покрај тоа, главниот негативец во Star Wars Rebels ќе биде ист таков Инквизитор, така што ништо чудно вака да го врзуваат новиот канон.

Мене ова ми прави смисла, и делува интересно. Звучи многу посериозно и помрачно од било што во приквел трилогијата. Indie Revolver објавија и слика од Инквизитор и скршен шлем на Вејдер за чие протекување на интернет имало отпуштања од продукцијата на филмот. Пред некој ден, Indie Revolver објави и слики од новите Стормтрупери.

Доволно сум нахајпан за да се радувам на секоја ваква вест. Далеку сме од филмот, и секој ден ми се зголемува довербата, иако очекувањата моментално ги држам под контрола. Не верувам дека ќе дозволат нешто лошо, зошто имаа доволно време за фидбекот од публиката. Сакале или не, како што ќе се наближува датумот на премиерата, Star Wars ќе биде насекаде. Дури повеќе и од сега што е.

No comments: