August 14, 2014

Warlords of Draenor синематик, датум и мали панични напади

Денес, за некој беше обичен четврток, а за друг откривање на ствари што ќе му залепат осмех на фацата до крајот на годината. Еј, малите нешта се битни, нели? Пред само неколку минути, Blizzard на мал ивент (стримот беше од Лос Анџелес) го објавија тоа што се чекаше уште од моментот кога ја тргнаа прекривката од Warlords of Draenor. Датумот за новата експанзија е 13-ти ноември 2014, една година откако ја најавија. Со оглед на стварите што ќе ги понуди, очигледно е дека ќе го оправда долгиот период без нова содржина. Од финансиски аспект, не се во никаква загуба, имаат две нови игри, и покрај тоа што многу играчи, меѓу кои и јас, решија да се стрпат до експанзијата. Или да не стрпам.. стрпат!


Blizzard секогаш биле мајстори за синематици. Знаат како комплетно да ја доловат атмосферата од експанзијата, да раскажат моќна приказна во неколку минути, да стават сублиминални пораки (веројатно додека го допишам постов ќе уплатам два месеци) и да остават нечиј монитор во лиги, солзи и [едитирано]. Добар дел од приказната во синематикот е позајмена од Rise of the Horde книгата, со малку поинаков твист кој инволвира патување низ време. Да не го тупам, еве го:


Пред да биде прикажан синематикот, покажаа краток анимиран, прв дел од неколку, во стилот на The Burdens of Shaohao. Само што почна и полека почнав да губам свест, стримот прекина (зошто во телекабел работат хрчаци на парни компјутери) , па додека се оправи веќе беше завршен. Така што еве го, првиот дел од Lords of War.


За да биде комплетна промоцијата на експанзијата, во тек е и бесплатен стрип што ја дополнува приказната. Моментално, сум комплетно избезумен околу Warlords of Draenor. Секој ебан детал околу експанзијата ветува, па очекувањата ми се огромни. Самиот факт што ќе ја полираат играта и визуелно и основните механики, е доказ дека се решени уште долго да останат на Тронот (Тронот, get it? Артас?). Ги намалуваат спеловите за баровите да не изгледаат како самолепливи сликички за велигденски јајца, и ги намалуваат бројките кои веќе забегаа во цифри што веќе почнавме да ги читаме како Маријана Станојковска

Браво Blizzard. Земете ги париве ајде, душата одамна ми е на вашите сервери!

1 comment:

Vortex said...

Zzzzzzzzzzzz.....