August 22, 2009

Cataclysm, новата World of Warcraft експанзија

Додека се обидувам да го кренам паладинот уште два левела за да ја пробам асално Wrath of the Lich King, Blizzard веќе ја најавија третата експанзија на World of Warcraft, со името Cataclysm. Некои детали беа пуштени пред официјалната најава вчера, се вртеа по форуми и по блогови.

Cataclysm ќе содржи две нови раси. Хордата ги добива Гоблините, а Алијансата ќе ги има Воргените. Па , конечно ќе можам да играм Гоблини и тука. Бројот на максимум левел скока на 85, а ќе има и нови комбинации на раси и класи. Катаклизмата доаѓа во форма на лава, која ќе уништи и измени некои од веќе постоечките зони, како на пример Берес, (преполовен со кањони полни со лава), мојата омилена шума Ешенвејл, итн... Значи, главната тема на новата експанзија е уништувањето на светот (на Воркраф, нели) каков што го знаеме. Освен ова, конечно ќе има летечки маунтови во Азерот, нова професија (археологија), левелирање на гилдови. Ова се значи првите информации од вчера, што значи дека допрва ќе слушаме за новините во Cataclysm. Како што ќе излегуваат од Blizzard, така ќе ги ставам на Crapwerk.

Датумот на излегување сеуште не одреден, но претпоставувам дека ќе излезе следното лето. Трејлери, скриншоти и слични ствари, на овој линк . Јас сум сега на OmegaWoW серверот, 68 левел Blood Elf Paladin. Ја пробав Wrath of the Lich King пред некое време на инстант death knight сервер колку да го разгледам новиот континент и супер е. Ќе пишам повеќе кога ќе ја пробам асално на OmegaWoW.

1 comment:

Losteech said...

Јас се откажав од WoW. Ќе видиме до кога ќе трае ова. =)))