March 29, 2012

Крај на карневалот во RIFT и најава за Infernal Dawn

Денеска започна петтата фаза на Carnival of the Ascended ивентот во RIFT. Карневалот што речиси еден месец се случуваше низ Телара, денес е спакуван во кутии и кочии и спремен да замине до следната годишнина. Со новата фаза денес, се отвори и квестот кој го дава и петтиот токен за купување на маунтот достапен само на овој ивент. Ете го доле, Tindrel, механички пајак. Вториот маунт ќе го соберам со другиот карактер.


Ивентот не запира со карневалот. Преостануваат уште две фази во кои би требало да се разгори војната помеѓу двете фракции. Како Trion ќе го изведе ова, останува да се види во следниве две недели. Од ивентот, собрав се што можеше да се собере, сите маски, сите балони со змејови, а денес и маунтот. 

RIFT и понатаму продолжува со експресен развој. По последните две фази од овој ивент кои ќе завршат некаде кон средината на следниот месец, го пуштаат новиот рејд, Infernal Dawn. Дваесет и пет играчи ќе имаат можност да се спротистават на Богот на Огнот, Maelforge. Артот од новиот рејд може да се погледне на овој линк. До сега, ова е најдобриот дизајн што сум го видел во играта.


Деновиве почнав да играм Chloromancer билд, како активен healer во инстанци и PvP. Сосема различно искуство од DPS. Ете, една од најдобрите работи во RIFT е тоа што системот на "души" овозможува повеќе улоги во инстанци (и рејд и обичен данџн) на еден карактер. Со избор на една класа, потребно е само добра комбинација на три од понудените осум "души" и секој може да биде тенк, хилер или DPS. Затоа и не ме чуди што многу нови игри се решија да го "позајмат" овој систем. 

И добро, има ли некој од Македонија што игра RIFT освен мене? :)

No comments: