March 15, 2012

Diablo III на 15-ти Мај

Добри вести денес! Конечно датумот кој се чекаше со години! Blizzard најави дека Diablo III ќе биде објавена на 15-ти мај, за два месеци од сега. Играта веќе е достапна за нарачка од официјалниот сајт, а тие што ќе се претплатат на една година World of Warcraft ќе ја добијат бесплатно. Јас ќе ја чекам во кутија, зошто некако ми е подраго од дигитална копија.

Diablo III ќе има пет класи (Witch Doctor, Barbarian, Monk, Wizard и Demon Hunter), PvP арена, бројни сингл-плеер квестови и co-op. Купувањето и продавањето на предмети во играта ќе се одвива со вистински долари, што е можеби единствената негативна страна.

Ја играв бетата пред некој месец, пиратската бета да бидам прецизен, и беше супер, само што интерфејсот делуваше недоправен. Сигурен сум дека ќе има огромни подобрувања во финалната верзија. Позитивното е тоа што играта комплетно ја има задржано атмосферата од претходните и не се обидува да биде нешто ново. Иако освежена, Diablo III е Diablo игра во суштина, баш таква каква што треба да биде.

Во меѓувреме, се надевам дека и Torchlight II ќе добие датум. Ако почекаат уште малку, играта целосно ќе се изгуби во сенката на Diablo III.

No comments: