September 20, 2011

Како да: Warcraft III со 1920x1080 резолуција

Warcraft III: The Frozen Throne, барем верзијата што јас ја имам, нема опција за резолуција која одговара на мојот монитор. Најдов решение кое овозможи играта да изгледа подобро од било кога и решив да го споделам, во случај некој друг да има потреба од истото. Преку Registry Editor, резолуцијата може да се смени по желба на корисникот.

Претпоставувам нема потреба да објаснувам како се отвара Registry Editor, па тој чекор ќе го скокнам. Патеката е следнава:
HKEY_CURRENT_USER > Software > Blizzard Entertainment > Warcraft III > Video
Во reswidth се внесува вредност по желба, во мојот случај 1920. Се селектира decimal и OK. (скриншот) А, во resheight се внесува 1080, исто decimal и OK. (скриншот)

Warcraft III сега автоматски ќе стартува со подесената резолуција. Во видео опциите на самата игра, нема да биде понудена за избор, така што при промена од таму, пак ќе мора да се поминува низ истото.

Тоа е тоа, прилично е едноставно.

No comments: