August 6, 2011

Најава за League of Legends: Dominion

Првата сезона на League of Legends завршува кон крајот на август. Како што Riot Games најавија пред неколку месеци, играта тогаш ќе го доживее својот најголем апдејт за време на нејзиното постоење, апдејт кој ќе ја започне втората сезона на натпреварување.

Иако развојот на мапата Magma Chambers, што јас ја чекав со месеци, е стопиран, верувам дека новиот мод во Dominion апдејтот, ќе ја освежи играта баш како што треба. Новиот мод, односно новата мапа, ќе понуди сосема различна стратегија. Наместо класичното рушење кули за да се стигне до Нексусот за победа, овој пат играчите ќе се борат во capture-the-нешто мод, барем од тоа што може да се види во тизер трејлерот. Сеуште нема детални информации околу ова, меѓутоа и тоа што го има, е доволно за да ме израдува.

Се надевам дека Riot нема да сопрат тука и дека конечно ќе ја завршат и Magma Chambers.

UPDATE: Видео "Behind the Scenes: Gameplay Design"

No comments: