August 31, 2011

Бесплатно Рифтање

Оваа недела, TRION по повод нивниот полу-роденден, овозможија бесплатно играње RIFT на сите заинтересирани играчи. И оние со активна претплата, и оние без. Дури и трајал акаунтите имаа една недела плус за играње. Уште вечерва, нивните сервери ќе бидат отворени.

Играв малку оваа недела, колку што ми дозволи времето, таман колку да го излевелирам Паладинот што го почнав пред некој месец. Шест месеци пројдоа откако играта излезе официјално и супер си тера. За разлика од други ММО-а, имаа успешен старт, што ветува дека RIFT допрва ќе расте.

Инаку, првпат откако играм, имав потреба телефонски да разговарам со луѓето од техничка поддршка и сум изненаден од нивната професионалност и љубезност. Имав мал проблем со акаунтот кој експресно беше решен.

Следно во играта е новиот 1.5 patch во кој треба да ја пуштат новата PvP зона. Се надевам дека во следниот, ќе има поголемо проширување на Телара, во PvE насока нормално, па дури и зголемување на левелот до 60. До тогаш, ќе паузирам, зошто меѓудругото, треба и да се дипломира следнава сесија.

No comments: