August 8, 2011

Drakensang Online Open Beta

Bigpoint ја објавија бетата на онлајн hack'n'slash RPG верзијата на Drakensang. Играта е различна од Drakensang сингл-плеер игрите и е клон на Diablo, кој се игра во browser и не бара никаква инсталација.

Drakensang Online и покрај тоа што е браузер игра, нуди квалитетна 3D графика, убаво дизајнирани зони и одлична музика. Сега засега, има само две класи, Spellweaver (range) и Dragon Warrior (melee). Иако е бесплатна, некои работи се плаќаат, зошто нели, неможе се без пари. Уште сум на почеток, сега за сега е интересно, гејмплејот е веќе познат, квестовите се интересни и што е најбитно, барем на европскиот сервер, има многу играчи во секое време од денот.

За среќа, Drakensang Online може да се игра и фулскрин без никаков лаг, само што квалитетот не е баш ист на 1920x1080 резолуција. Се надевам дека ова ќе го средат. Играта е сепак во бета верзија, и нормално е да има некои ситни багови и одредени недостатоци (четот е сеуште во некоја рана верзија). Drakensang Online има навистина што да понуди, дури и како клон на Diablo. Останува да видиме како се развива понатаму.

Јас играм на европскиот сервер, под ник Zearthus.

No comments: