June 21, 2011

Game of Thrones: Крај на прва сезона

Вчера ја гледав последната епизода од првата сезона на Game of Thrones и сеуште неможам да се приберам. Прво, да кажам дека уште пред месец дена, ми направија спојлер за тоа што се случи во претпоследната епизода и баш ми е жал што не ми беше некое изненадување. Сепак, не знаев за настаните во финалево и ми е мило што тоа остана неиспојлерирано (ако ова е збор уопште).

Како и да е, сите десет епизоди од Game of Thrones беа феноменални. Приказна, сценарио, костимографија и најбитното, кастингот - апсолутно совршено и без ниту една маана. Ретко кога нешто ќе си го оправда хајпот, па дури и ќе постави нови граници. Токму тоа и се случи со серијата. Ги надмина сите мои очекувања и сега ме тера летово да ги прочитам и книгите, зошто втората сезона доаѓа дури следната година.

Постов и нема смисла понатаму без спојлери, кои во никој случај не планирам да ги споделам, затоа ќе завршам тука зошто онака сакав само да ја изразам мојата љубов и почит према Game of Thrones и хејтот за Џофри. Браво HBO за серијава, одамна се чекаше нешто волку квалитетно.

И за крај нели, Winter is coming! :)

4 comments:

NaumN said...

Yeah, серијава блеска со квалитет. Секоја чест, и за кастинг, и за костимографија, и за прича и за што уште не :) Браво за постот, а книгите ја ги нарачувам неделава, има непобедлив дил на Amazon за првите 4 :)

Бојан Николов said...

Исто и ја книгите, само што чекам од друг сајт (zavvi.com) да стигне друга книга. Ако стигне, ги нарачувам овие. Исто има добар дил. :)

Anonymous said...

Za chudo i mene me bendisa serijava, iako voopshto ne podnesuvam filmovi so magionichari i samovili :).
-offtopic: Kamo ti post za finaleto NBA? :D

Commando

Бојан Николов said...

Закон е серијата. :)

Инаку и други ме прашаа зашто нема пост за финалето НБА. Решив да се бранам со молчење. Нема што да се каже после бруката на Вејд и Леброн. :)