December 14, 2009

Најава за Stаr Wаrs: Thе Fоrcе Unlеashed 2

На 2009 Spike Video Game Awards беше најавена Star Wars: The Force Unleashed 2. Некое време го дрвам со тоа Star Wars: The Force Unleashed е една од најдобрите работи што и се случиле на целата франшиза до сега. За среќа, имаат уште идеи за приказната, па ќе видиме и приквел, барем така се шпекулира. А, со оглед на тоа како завршува The Force Unleashed, ова е логично продолжение.

За жал, не е најавена верзија за PlayStation 2, што е нормално, бидејќи играта ќе излезе дури за една година, а како што проаѓа времево, се помалку игри добиваат и PS2 верзии. Изгледа пак ќе направат финта, ќе излезе година дена покасно за PC, како првата, зошто сега за сега се планирани верзии само за PlayStation 3, Xbox 360, Wii, DS и PSP.

Перидов очекувам да има повеќе новости околу играва, па ќе постирам кога ќе има нешто ново. Сега, клик тука за трејлерот. Летоска имав напишано нешто околу моите желби и идеи за иднината на The Force Unleashed, за тоа клик тука.

"Uncertain your future is. Find yourself, you must."

No comments: