December 13, 2009

Heroes of Might and Magic викенд

Нели, World of Warcraft? Не. Серверот е нешто сјебан, плус сум пред пензија, full epic, пројдени инстанци и презаситеност за периодов...

Играм Heroes of Might and Magic V од вчера. Ми требаше нешто вакво, што ќе бара од мене да кликам со една рака, без многу замарање. Плус, визуелно ги обожавам Heroes of Might and Magic игрите (играм од тројката па навака, заедно со Chronicles серијалот, од време на време), такви се шарени, да ти е ќеиф да кликаш. Почнав со првата кампања, негде сум до четвртата мисија. Во споредба со претходните игри, петкава е значително полесна, имаш армија сељаци на секој чекор, брзо левелирање, бафови, ресурси и што уште не.

Графиката е далеку подобра, ротирачка камера, 3D, многу детали, подобра анимација на борбите, ама па затоа единиците и суштествата се премногу еднолични што на моменти знае да скурчи. Незнам колку различни единици има, видов неколку, веројатно има доволно по фракција. Интересен е и книгата со магии, само што не успеав уште да се снабдам со доволно магии. Приказната сега нема да ја коментирам, зошто уште сум на почеток.

Зошто сум релативно слободен периодов, планирам да ја завршам оваа ако не ми скурчи пред тоа, па да ги грабнам експанзиите.

1 comment:

Еден Дечко said...

King`s Bounty.
Пробај ја , сличен концепт ама само со еден херој играш , more RPG , less Strategy.