December 18, 2009

Iron Man 2 трејлер

Конечно се појави првиот трејлер за Iron Man 2 и изгледа супер. Едвај чекам да излезе филмот, знам дека ќе биде подобар од првиот. Трејлерот открива по малку од новите ликови кои ќе се продолжат во продолжението како Black Widow, War Machine и се разбира Whiplash. Отприлика, приказнава е следната. Тони Старк е притиснат од владата, медиумите и јавноста да ја открие тајната на Iron Man оклопот и да ја сподели со армијата. За трејлерот, клик тука.

Деновиве сум ептен во Iron Man расположение. Завршив со читање на The Invincible Iron Man стриповиве што се дел од Dark Reign (Љубиша, фала за препораката), моменталната состојба во која се наоѓа Marvel универзумот каде што Норман Озборн има огромна политичка и воена моќ и носи промени кои се нормално, во негова полза. S.H.I.E.L.D. e расформиран, Озборн има нова слична организација H.A.M.M.E.R. и создава херои аналогни на оние што веќе ги знаеме, а Тони Старк се наоѓа во бегство. Ќе пишам нешто повеќе, кога ќе ги дочитам останатите, како Dark Avengers, X-Men, итн...

Dark Reign инаку е продолжение на настаните од Secret Invasion. Требаше прво тоа да го читам, мада и вака може да и се влезе на приказната. Сега како што имам време, ќе му седнам и на ова.

No comments: