October 8, 2009

Трејлер за римејкот на A Nightmare on Elm Street

Колку и да е трагично, изгледа единствен спас за оживување на култните слешер серијали од 80-тите се римејциве, откако ги усраа со идиотски продолженија како Jason X, Halloween: Resurrection и последните Hellraiser филмови.

На ред е A Nightmare on Elm Street. Истата судбина како филмовите погоре. Трејлерот се појави пред некој ден, може да се ѕирне на линков. За разлика од Friday the 13th римејкот, работен од истава екипа, ова ми делува како поверно на оргиналот од 1984. Или бар трејлерот е така склопен да ја наведе публиката на тоа. Не ми се свиѓа новиов Фреди Кругер (Џеки Ерл Хејли), за мене Роберт Инглунд е Фреди.

Филмов излегува на 30-ти април 2010. Има време, до тогаш треба да видиме уште неколку дебилни продолженија, како Saw VI на пример...

No comments: