October 29, 2007

GNOME љубов

Го ре-инсталирав SuSE-то вчера. Решив малку да сменам, и сега користам GNOME. Фино е, се навикнав брзо и моментално му го средувам изгледот. Еве како изгледа моментално:


(клик на сликата за зголемување)

6 comments:

XXX-->Ivan<--XXX said...

Хм, па убаво изгледа...

Anonymous said...

Ако успеам да го средам вториов HDD во скоро време ќе го инсталирам и јас SuSE, вака директива само него [без Windows XP2] некако ми е страв. :) Незнам програмиве кои што ги користам поготово музичкиве колку имаат поддршка за Linux.
"Пасуваат" Adobe пакетиве и остали сл. ствари или OS-во си има оригинални свои?

Anonymous said...

Многу мазно изгледа... да видиш мене каков ми е срање десктопот. Ебана Федора!!! Дамјан.

Бојан Николов said...

Нено, Photoshop може да вози на Ubuntu, а ваљда и на SuSE, не сум пробал. За Adobе пакетот, си имам Windows, како и за музичките програми (FL Studio, Sound Forge). Би ти препорачал dual boot, и немаш гајле. :)

Дамјан, зимај openSuSE. :)

Velibor said...

Нено нема потреба да ставаш SuSE,ионака за програмите што ги работиш ќе ти треба Windows.
Што ќе ти е SuSe?

Anonymous said...

за програмите што ги работам. :) нормално со подобро интегриран изглед и сигурност во работата, но чим нема инсталер за една од најважните програми во кои работам- Cubase тогаш сигурно нема ни за останатите 10 гига-бајтни плагини со кои "соработувам" и без кои истоимениов горе можам слободно да го фрлам во канта.
Ќе видам, има шанси ако не за друго ондак онака, за сурфинг.
:D