July 17, 2012

Кратко за Breaking Bad

Не стигнав да напишам ништо за претходните сезони. А, за петтава и не би пишувал многу, како не би им направил спојлер на случајните посетители. Без многу објаснување, ова е една од најдобрите серии кои имаме прилика да ги гледаме во "наше време". Генијална приказна, развој на ликови и актерска екипа која си ги има заслужено сите светкави статуетки. 


После крајот на четвртата сезона, ова беше логичниот правец кој можеше да го фати Breaking Bad и очигледно ќе тераат остро, цело лето. И тоа во понеделник, да го направи денот малку поднослив. Лошата страна на целата ствар е тоа што сезоната ќе биде поделена на два дела. Вториот дел, дури следното лето. Не знам кој ја дал оваа идеја и кои се тие што ја поддржале. Каква е таа петта сезона поделена на два? 

Како и да е, одличен почеток. Не ми се верува како успеваат вака да го одржуваат квалитетот. Браво. Не е баш лесно да опстоиш толку сезони и пак да ги оставиш гледачите со отворена уста, забрзан пулс и полна пепељара. 

А, тоа дека трошам муабет на глупи серии, точно е. Седумнаесет постови за глупи серии кои не би ги ни памтел да не си го читав блогот, а ништо за втората сезона на Game of Thrones

No comments: