October 24, 2007

Contra трејлер

Contra ми беше, и сеуште ми е (да живее NES емулаторот!) една од омилените игри за Nintendo NES. Играта има многу продолженија, а излегува и ден денес. Има верзии и PlayStation 2, а наскоро излегува и за Nintendo DS. Јас ќе си ја играм на емулаторов уште некое време.
Како и да е. Денес налетав на фан трејлер за Contra филмот кој никогаш не се сними, а веројатно никогаш и нема. Трејлерот е склопен од филмови со Сталоне и Шварценегер, само што тука ги толкуваат улогите на Bill Rizer и Lance Bean. Bill Rizer и Lance Bean на официјалниот омот на играта, (намерно) личат на ликовите на Сталоне и Шварценегер, од Rambo и Predator филмовите. Како мал, мислев дека се стварно они. :)

Еве го трејлерот:

Повеќе за Contra, на овој линк.

3 comments:

Anonymous said...

one of my favourite games ever! :)

Anonymous said...

eeeej, Contra, koga otide vremevo be????

Vrgood said...

Па има веќе R5 DVD, не е лош снимак. Го симнав ама утре ке го гледам ваљда.