February 17, 2012

Бесплатни MMORPG игри во 2012 (втор дел)

Пред да ја претставам следната тројка на бесплатни MMORPG игри во 2012, на кратко ќе ја искоментирам последната одлука на Trion Worlds. Компанијата од последниот patch на RIFT, одлучи да понуди "lite" верзија на играта, каде што играчите ќе можат бесплатно да играат до 20 левел. Нешто слично како што направија Blizzard лани со World of Warcraft. Во RIFT Lite, играчите не се временски ограничени, меѓутоа ограничувањето на 20-тиот левел доаѓа и со ограничување на зоните, освен почетната. Како и да е, многу е подобро од класичниот trial кој трае една недела. Значи сега, оној што ќе сака да ја проба RIFT, ќе може да ги ужива сите работи кои ги нуди играта до 20-ти левел. Добар потег на Trion, зошто гледам дека привлекоа многу играчи, а и оние кои заминаа за The Old Republic веќе се вратија со лошо искуство од таа игра.

Океј, одиме со бесплатните игри.

Mythos се врати! Неколку месеци откако ги затворија европските сервери, а ако не грешам и корејските, играта се враќа во полн ек. Овој пат има една глобална верзија, чија отворена бета започна пред две недели и веќе е во тек. Гледам дека има нови класи и раси, кои се само дел од новостите кои се воведени. Заедницата која ја напушти играта, полека се враќа на форумите. Ќе ми биде мило доколку Mythos навистина заживее. Засега, нема друга онлајн акциона RPG игра која е толку блиску до Diablo, па ете што може да се игра додека се чека третото продолжение.

Eligium: The Chosen One е исто така во отворена бета, од пред некој ден. Иако се потрчав да грабнам клуч за затворената бета, никогаш не го искористив. На првите видеа, играта изгледаше супер, се формираше и фина заедница уште пред првото тестирање за на крај да не исполни ниту едно очекување. Интересното е тоа што Eligium има панди како раса, многу слични на оние кои ги најавија Blizzard, па имаше препукување на кој прв му текнало. Во секој случај, играва изгледа како повеќето корејски клонови на WoW, така што доколку на некој сака да игра панда пред Mists of Pandaria, ова ќе заврши работа до некаде.

EverQuest II е бесплатна, во рамките на оној поган модел за кој зборував во минатиот пост. И продолжението и првиот дел кој го испирираше денешниот MMORPG жанр, си имаат традиција и верни играчи. Единствено графиката која малку е застарена може да одбие некого, но гејмплејот е тој. EverQuest II нуди огромна содржина и вреди да се проба. Од март оваа година, и првиот дел на EverQuest ќе биде free-to-play.

За првиот дел на Бесплатни MMORPG игри во 2012, клик тука.

No comments: