November 15, 2011

Што е Star Wars: Identities?

Деновиве проектот "Identities" е главна тема кога ќе се спомнe Star Wars. Имено, LucasFilm периодов се зафатени со регистрација на домејни кои го вклучуваат овој термин, меѓутоа сеуште ништо не е познато.

Една работа е сигурна, а тоа е дека Џорџ нема да сопре после The Clone Wars, што според неговиот муабет треба да има најмалку пет сезони, а веќе серијата се приближува кон тоа. Очигледно после катастрофалното продолжение на The Force Unleashed овој проект нема да се развива понатаму, па време е за нешто ново.

Ако информацијата дека LucasFilm ги има регистрирано овие домејни ја земеме како официјална (а веројатно е, во спротивно ќе го апдејтувам постов), останатото се само шпекулации. EuroGamer тврдат дека не се работи за игра, а тешко дека ќе биде филм, па останува серија како единствена опција. Стрип не верувам дека ќе биде, затоа што постојано излегуваат нови, а не им се посветува такво внимание како на пример официјален сајт или слично. Веќе неколку години се зборува за live-action Star Wars серија, но до сега не видовме никакви новости околу ова. Во никој случај не е исклучена и оваа опција, меѓутоа ова може да испадне и некој забавен парк или некоја таква глупост. А, за анимирана серија веднаш после The Clone Wars некако е рано, нели? Ако не е игра, тогаш што би можело да биде?

Останува да се следат сите новости околку ова. Само една работа морам да кажам, а тоа дека името е крајно глупо и звучи непривлечно. Мислам, Identities? Како ова би можело да одговара на Star Wars?

Додека сум на темава, да кажам и дека The Old Republic излегува на 20-ти декември годинава.

No comments: