November 15, 2011

Family Guy: Back To The Pilot

Таман помислив дека Family Guy се упропастени оваа сезона, излезе епизодава што ете, влегува во историја како една од најдобрите до сега. Според мене, нели. Ако нешто секогаш успева кај нив, тоа се епизодите со Стјуи и Брајан кога патуваат негде заедно, било низ времепросторот или некоја друга дестинација. До сега, немало промашување со ваква епизода.

Овој пат, тие се враќаат на самиот почеток на Family Guy, точно во првата епизода, прикажана во 1999. Таму се изгледа чудно. Гласовите се поинакви, цртањето е друго, па дури и самата резолуција не е истата (од пред некоја сезона, почнаа да се прикажуваат во HD, што и самите се зезаа за тоа). Финтите се исто така на друго ниво, а продуцентите исто така се пошегуваа и со она што се случува за време на бројните флешбеци кои тогаш правеа голем дел од епизодите. Moжеби тоа беше и најдобриот момент од цела епизода.

"Back to the Pilot" е една убава носталгична епизода, која на фин начин го прикажа прогресот кој Family Guy го има направено изминативе години. Иако малку спласна хумор во последниве сезони, знаат од време да време да се појават со нешто добро како ова. За чудо, The Simpsons сезонава успеваат да се најдобри од сите овие понеделнички анимирани серии. Ќе пишам и за нив нешто повеќе.

No comments: