October 31, 2011

Community владее!

Скроз блесава серија! Првите две сезони ги изгледав за недела дена и моментално ја гледам тековната, трета сезона. Сјајот на серијата најубаво се гледа во втората сезона, каде што сценаристите тотално забегуваат, како на пример епската епизода "Advanced Dungeons and Dragons" или финалето. Community имам гледно и пред две години, првите две епизоди и таа со пејнтболот од прва сезона, мада тогаш не ме привлече толку, па сега сфаќам што сум пропуштил. Од друга страна испадна супер, зошто и онака е серија што комотно може да се изгледа во еден здив.

Чеви Чејс е маестрален тука. Човекот очигледно како што старее, станува се побудала и побудала. Сите ликови се одлични, а особено Абед, кој преку неговата опсесија со филмови и серии, често го крши "четвртиот ѕид".

За Community допрва ќе пишувам, а ќе составам и една листа со најдобрите епизоди. Задолжително гледање, штета што толку време ја потценував серијава. Заедно со Modern Family, се најквалитетните ситкоми што моментално се прикажуваат во САД.

No comments: