January 5, 2010

Deadly Perils, Priceless Treasures...

Пројдоа точно пет години од мојот прв MTG дек. Правев пауза од летоска и деновиве спремам нов дек. Веќе разгледувам карти од Zendikar, M10 и тоа што веќе имам, за да склопам нешто ново и интересно за играње. Плус, нејќам да пропуштам ништо од Zendikar, блокот е најдобриот од Ravnica, па навака, барем од тоа што можев да видам. Во февруари излегува и втората едиција, Worldwake. Приказната за светот на Зендикар ја има на сајтот на Гоблин, нема да објаснувам многу, клик тука. Многу интересно и посериозно од приказните на Lorwyn/Shadowmoor и Shards of Alara блоковите.

Wizards конечно се спуштија на земја со боиве и има еднобојна едиција, далеку подобра од шарениот Shards of Alara сет. Кај што беше без врска, остави и дек (Jund) што едвај може да се победи, а гледам го играат премногу луѓе. А, немам намера да правам дек, специјално наменет да победи Jund.

Почнувам со декот неделава, моментално тестирам тоа што имам и што може да се игра, па ќе видиме. Има интересен дек со вампири, али се премногу скапи клучните карти...

2 comments:

Qoob said...

Za zal ovie nashive od "Goblin" totalno uspeshno uspevaat da gi ottrgnat lugeto od igranje MTG.
Posle poslednite raboti sto se desija, vekje ne im davam nitu denar....ne zasluzile....sramota...steta sto se oficijalni uvoznici za MTG.

Duko

Бојан Николов said...

Зошто? Што се десило?