January 19, 2010

Da Original WoWsta!

Од вчера ги играм десетте бесплатни денови што ги нудат Blizzard за World of Warcraft на оргинален сервер. После три години киснење на приватни сервери, решив дека ако ништо друго, барем ќе пробам каков е оргиналниот WoW.

Направив Undead Mage (моментално 12-ти левел) зошто ја немам The Burning Crusade за Blood Elf Paladin, а мора да играм Хорда, ради друштво. :) Искуството е сосема поинакво. Споро левелирање, интензивно квестање, крпење опрема, auto-loot за собирање на сè што би можело да донесе некоја пара... Не сум навикнат на толку спора игра, а не сум ни навикнат да ми работи сè.

Плус, со последниот patch, играта си има свој систем за помош при квестови и директно телепортирање во истанци. Првото е супер, меѓутоа второво повеќе ми наоѓа примена на пиратскине сервери, а не тука. Кога веќе пешачиш/јаваш/леташ пет саати за да, пример, испорачаш писмо за квест, зошто да не го мрднеш г'зот и до некоја инстанца за рејд. Баш читав дека стариве играчи се жалат за оваа новина. Мене, не ми мења којзнае колку, и вака со квестањево доволно осеќам хардкор играње.

Ќе мора да ја набавам оргиналната за да ми се продолжи акаунтов и по истекот на овие 10 дена гага. Инаку, лимитот со trial акаунтите е 20 левел, неможеш auction house, гилдови, whisper на луѓе на кои не си им во листа на пријатели, mailbox и веројатно уште некои други ситници кои не сум ги забележал до сега. Не планирам да забегам со играње на оргинален сервер, него повеќе ми е да си го истерам ќефот барем месец и да видам колкава е разликата. Од 15-ти левел почнувам инстанци, па ќе видам што-како...

Играм на Skullcrusher релмот и еве статистика од armory.

1 comment:

Losteech said...

Готов си. Еднаш оригинално WoW, засекогаш оригинално WoW. :)))