January 25, 2010

Спор интернет и зима

Под сомнителни околности ми е потрошен месечниот интернет сообраќај и последните неколку дена сум отсечен од триста ствари, зошто неможам еден мочан сајт да отворам (64/64 kbps конекција за три компјутери). Среќа што барем WoW можам да играм, оптимизирана е за слаби брзини, така да 90% од играњето ми се одвива нормално. Си ја купив играта, трае до 27 февруари, таман кога ќе треба да полагам.

Се левелирам брзо, играм инстанци, battlegrounds... Првпат да видам што се дешава у инстанците на оргинален сервер. Roleplaying-oт е одличен, има NPC-ја што ја откриваат приказната, има интеракција со нив и прават смисла. И, конечно ми е ќеиф да играм инстанци. Добра опрема, XP и никогаш нема да се случи да падне серверот и да потрошиш време за џабе. Злато се прави лесно, продавам ствари цело време. Значи, неспоредливо подобро од пиратски сервери. Крај на муабетот. Се што зборев за ритејл, паѓа у вода. Плус, додека шибам квестови, ми иде у позадина The Hobbit аудио-книга. :) Еве моментална состојба од armory.

Гледам Bleach. Пред да легнам, ставам епизода да се симне со дајал-апов спор и си имам по една нова секое сабајле. Ми требаше вакво лајт аниме после Serial Experiments Lain (одлично аниме, треба нешто повеќе да пишам). Bleach е супер. Едноставна приказна, милион епизоди, добро за освестување сабајле и за пред заспивање.

Ах, да. Пробувам и да твитам, пошто Фејсбук скинав пред некое време.

Последната сезона Lost за недела дена, а?

1 comment:

Anonymous said...

И јас сум на диал-ап, од 8ми. Лол, прв пат да потрошам лимит волку рано, па и ја сум принуден да гледам серии, среќа иам доста неизгледани работи иначе ќе скренев.